Първа работна сесия с младежи проведе Пилотна комисия МОСТ -

...
Първа работна сесия с младежи проведе Пилотна комисия МОСТ -
Коментари Харесай

Пилотна комисия МОСТ проведе първа работна среща с младежи

Първа работна сесия с младежи организира Пилотна комисия МОСТ - Младежски Омбудсмански Съвет Тунджа в залата на библиотеката на село Веселиново, община „ Тунджа “. Пилотната комисия е основана в границите на план № BG05SFOP001-2.025-0044-С01, „ МОСТ – Младежки омбудсмански съвет Тунджа – повишение дейното присъединяване на младежите в локалното развиване “, който се реализира с финансовата поддръжка на Оперативна стратегия „ Добро ръководство “, съфинансирана от Европейския съюз посредством Европейския обществен фонд, и се извършва от Сдружение „ Евроклуб Жена “ в партньорство с Община „ Тунджа “.

На срещата участваха 20 младежи, представители на юношески НПО-та, които живеят, учат или работят на територията на селото. Представителите на Пилотната комисия ги срещнаха с дейностите по плана, показаха им положителни практики за повишение на гражданското присъединяване на младежите в процесите по формулиране, осъществяване и мониторинг на политики на общинско равнище, съществуващите практики за присъединяване на жителите във образуването на локални политики в Община „ Тунджа “ и предизвикаха измежду младежите полемика. Младите хора описаха за самодейностите им в селото и направиха своите претенции, оферти и рекомендации да бъде обитаемото място още по-привлекателно за младежите.

По-голяма част от предложенията на младежите бяха ориентирани към разкриване на юношески клуб, за развиването на средата в населенотомясто, в региона на културата, спорта и свободното време.

В рамките на плана са планувани още 2 такива срещи в с. Тенево и в с. Генерал Инзово. Те имат за цел да развият, както в младежите, по този начин и в представители от администрацията на община „ Тунджа “, умения да работят взаимно.

Срещата беше потребна и за двете страни и удостовери желанието за взаимна работа в региона на младежките политики на локално равнище за задържане и привличане на младежите на територията на община „ Тунджа “.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР