Първа копка по строеж за изграждане на нови мощности на

...
Първа копка по строеж за изграждане на нови мощности на
Коментари Харесай

ТЕЦ Сливен с първа стъпка към декарбонизацията на централата и към отказа от въглища

Първа копка по градеж за създаване на нови мощности на „ Топлофикация Сливен-инж. Ангел Ангелов " на газ бе направена през днешния ден на територията на сдружението. Изпълнителният шеф на Топлофикацията инж. Павлин Костов разясни, че ще се изградят две нови когенераторни съоръжения, които ще работят с природен газ. Те ще са с обща мощ към 17 мегавата. Това ще е първа стъпка на Топлоелектрическа централа Сливен към декарбонизацията на централата и към отхвърли от въглища.

Изпълнителният шеф на сдружението инж. Павлин Костов добави, че протестните дейности на чиновниците при започване на месеца са свързани с тези нови когенератори.

„ Имахме за цел да заявим, че сливенското сдружение също има потребност от помощ и сериозна инвестиция, с цел да премине на различен тип гориво. До момента сме похарчили към 11 млн.лв. и това са напълно наши лични средства. В течение на плана те ще се усилят до към 20 благ.лв. и това ще съставлява половината от нужната ни инвестиция, с цел да преминем на природен газ ", разяснява още инж. Костов.

Предвижда се първата част от новата мощ до две години да бъде издигната, узаконена и въведена в употреба.

Чуйте...
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР