Първа копка направиха днес в Оряховец на нов водоем, с

...
Първа копка направиха днес в Оряховец на нов водоем, с
Коментари Харесай

Направиха първа копка на дългоочакван водоем в родопско село

Първа копка направиха през днешния ден в Оряховец на нов водоем, с който родопското село най-сетне да реши проблемите си с водата.

„ 30 години - толкоз бяха нужни, с цел да се стартира реализирането на водоема в Оряховец. Радваме се, че макар редицата компликации, които преодоляхме, с цел да стигнем до този миг, успяхме публично да открием началото на строителните действия. Да си пожелаем осъществяването на обекта да бъде качествено и в период, тъй като жителите на Оряховец го заслужаваме “, сподели на церемонията кметът на община Баните Павлин Белчев.

Реализирането на водоема става допустимо след извоюван план по Програмата за развиване на селските региони, по който е отпуснато финансиране от 600 000 лева Изпълнител на строително-ремонтните действия е „ Енчевгруп “ ЕООД – Златоград.

500 кубика вода е потенциалът на водоема. С него се взема решение казуса на селото, което всяко лято е на режим на водата в сушави интервали. С водоема ще се подсигури и естественото водоподаване в общинския център Баните, защото при засушаване част от количествата се пренасочваха към Оряховец, изясни Белчев.

С водоема ще има опция да се поемат и интервали на повреди по ВиК мрежата, в случай че има такива.
 
 
 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР