Първа копка на дълго чаканото разширение на ул. „Даме Груев”

...
Първа копка на дълго чаканото разширение на ул. „Даме Груев”
Коментари Харесай

Улица „Даме Груев” в Кючука става като бул. Васил Априлов ...

Първа копка на дълго чаканото уголемение на ул. „ Даме Груев” в Кючук Париж направи кметът Здравко Димитров. Улицата е в окаяно положение и за ремонта й на равнище община Пловдив и Общинския съвет се приказва минимум от 10 години На церемонията участват зам.-кметът Пламен Райчев и кметът на регион " Южен " Костадин Язов.



Улица " Даме Груев " става огромна колкото бул. " Васил Априлов ". Това сподели Костадин Язов по време на старта на разширението на улицата. Той съобщи, че увеличението на габаритите й ще понижи висенето в тапи, а с това ще се понижат и фините прахови частици, а качеството на въздуха ще се усъвършенства.

След края на реконструкцията пътят би трябвало да стане четирилентов, като всяка ще е с габарити 6 метра, а на мястото на паважа ще се появи асфалт. Сега габаритите на пътя са 7 метра.

Строителните действия стартираха от бул. „ Македония” до ул. „ Охрид”, където към този момент са изсечени всички дървета. Фирмата-изпълнител е „ Парсек груп “.

Подменена ще бъде и цялата подземна инфраструктура, тротоарна настилка и осветяване. Сумата, която ще глътне ул. „ Даме Груев “ е 7,4 млн. лева, като финансирането е обезпечено от градския бюджет.

Припомняме, че улицата беше включена в финансовата стратегия на града още в предишния мандат, само че по този начин и не стартираха строителните действия.



Паважът се заменя с асфалт. Подменя се цялата подземна инфраструктура, тротоарната настилка, осветлението.



Очаквайте детайлности!

Снимки Наташа Манева

Свързани вести Доживяхме! Ремонтът на ул. "Даме Груев " стигна до първа копка днес
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР