Партньорството между Индия и Франция е жизненоважно за мира в

...
Партньорството между Индия и Франция е жизненоважно за мира в
Коментари Харесай

Моди: Партньорството между Франция и Индия е жизненоважно за мира в Индийско-тихоокеанския регион

Партньорството сред Индия и Франция е жизненоважно за мира в Индийско-тихоокеанския район, съобщи индийският министър председател Нарендра Моди преди визитата си в Париж по случай националния празник на Франция 14 юли, съобщи Франс прес.

" Нашето партньорство е жизненоважно за мира и стабилността в Индийско-тихоокеанския район, който желаеме да бъде свободен, отворен за всички, сигурен и постоянен ", сподели Моди, като акцентира, че Франция е един от главните сътрудници на Индия на международната сцена.

Индийският министър председател се чака да дойде в Париж през днешния ден по обяд. Двудневното му посещаване е по покана на френския президент Еманюел Макрон. Той ще бъде почетен посетител на тържествата по случай 14 юли и на специфична вечеря на следващия ден вечер в Лувъра, на която са поканени над 200 посетители, съобщи Българска телеграфна агенция.

Между двете нуклеарни сили има стратегическо партньорство към този момент над 25 години, като по думите на Моди Франция е " първата западна страна, с която подписахме " съглашение за такова партньорство.

" Отношенията ни с Франция са връзки на доверие ", акцентира Моди, като обърна внимание на това, че и двете страни са надълбоко привързани към интернационалното право и че желаят светът да е многополюсен.

" Мисля си, че визията на президента Макрон съответствува с нашата и че по натурален път сме съвместими за съдействие ", сподели индийския водач.

Възможно е по време на визитата на Моди във Франция да бъде оповестено сключването на нови съглашения, най-много в областта на защитата, отбелязва Франс прес.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР