Партньорство на LG и Hyundai цели да модернизира жилищните и

...
Партньорство на LG и Hyundai цели да модернизира жилищните и
Коментари Харесай

Корейско обединение дава тласък на роботиката и умните сгради


Партньорство на LG и Hyundai цели да модернизира жилищните и офис здания
(снимка: CC0 Public Domain)

Корейските компании LG Electronics и Hyundai Elevator оповестиха, че са подписали съглашение за сливане на силите в сегментите на роботиката и интелигентното строителство. Съгласно изискванията на договорката, двете компании ще изследват бизнес-възможностите в областта на роботиката, интелигентните здания и така наречен интелигентен дом.

По отношение на бизнеса с роботика, LG и Hyundai ще основат осъвременени услуги, при които самоуправляеми роботи се качват на асансьори и придвижват артикули сами, комуникирайки между тях. Двете компании чакат тази услуга да стане необятно употребена в жилищни здания, офис здания и лечебни заведения.
още по тематиката
Освен това партньорството включва използване на модерните OLED екрани на LG в асансьорите на Hyundai за увеличение на удобството на потребителите и възстановяване на първокласните визуализации, заяви.

В допълнение, Hyundai Elevator възнамерява да създаде отворен интерфейс за свързване на приложения (API), който ще разреши разнообразни приложения да взаимодействат с асансьорите. Това, съгласно компанията, ще сътвори синергия в разнообразни области на сградното ръководство, обвързвайки по образован метод асансьорите с жилища, хотели и други детайли от постройките. Двете компании даже приказват за нов пазарен сегмент, наименуван „ отвесна електронна подвижност ”.

Миналия месец LG показа робот за доставка, който може да обслужва както вътрешната, по този начин и външната среда. Фирмата разгласи партньорство с държавната комунална компания Korea Electric Power Corp. за създаване на решения за „ домашна сила ”, които могат да оказват помощ на потребителите да понижат разноските за електрическа енергия.

Наред с това технологиите на двете компании могат да бъдат обвързани с други детайли на домашната автоматизация като табели, умни порти и разнообразни „ смарт ” системи в постройката.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР