Партньорите във взаимозависима връзка дават приоритет на нея, а не

...
Партньорите във взаимозависима връзка дават приоритет на нея, а не
Коментари Харесай

Лесни начини за изграждане на взаимозависима връзка с вашия партньор

Партньорите във взаимозависима връзка дават приоритет на нея, а не на колегата. Взаимозависимостта идва от възприятието за сигурност както във вас самите, по този начин и във връзката. Следователно една взаимозависима връзка е доста по-пълноценна и обогатяваща от тази, при която сътрудниците са самостоятелни, подвластни или съзависими.

Какво е взаимозависима връзка?

Хората като цяло копнеят за смислени връзки и процъфтяват в тях. Не е здравословно обаче, когато тази връзка се построява с цената на нашата самостоятелност и характерност. Здравословната взаимозависимост сред сътрудниците е от основно значение за една уравновесена връзка и е сложна за реализиране.

Защо е нужна здрава причинност в една връзка

Взаимозависимостта оказва помощ на сътрудниците да реализират верния баланс сред двойката като човеци и индивидите като двойка. Вместо да се чувствате пристрастени/привързани към колегата си, взаимозависимостта ви разрешава да оцените самостоятелното битие на другия. Партньорът би трябвало да може да се впусне в персонално гонене, без да заплашва основата на връзката.

Знаци на взаимозависима връзка

Граници

Всеки сътрудник в една взаимозависима връзка би трябвало да е ясно във връзка с поддържането на здравословни граници. Те имат личен източник на мощ, генезис и дарба да живеят без значение.

Уникалност

Всеки сътрудник има свои лични разпознаваеми характерности и потребности. Те просперират, като намират цел в персоналния интерес и смисъл отвън връзката. По този метод те освен стават по-щастливи, само че и стават по-добре развити хора.

 Обща основа

Въпреки че един сътрудник е неповторим самичък по себе си, те са привлечени дружно от обща цел, идея или пристрастеност.

Комуникация

Фокусирането сега върху ясна и поредна връзка сред сътрудниците оказва помощ на всяка връзка да процъфтява. Важно е да слушате интензивно, без никакво спиране, да обръщате внимание на невербалните знаци и на първо място да не вършиме никакви преценки. Това ще ви помогне да култивирате неприкритост във връзката си, да изразите дейно мнението си и да избегнете недоразумения.

Синергия

Събирането, с цел да създадете партньорство, се нуждае от вашата сила, мощ и успеваемост, които са по-големи от синергията, създаваща себе си, е непряк артикул на взаимозависима връзка. Това оставя диря от завещание, която се излъчва оттатък времето, когато сте дружно.

Отзивчивост

Доста постоянно персоналните ни стремежи може да не са в същия график като нашия сътрудник, само че не могат да вземат превес за сметка на другия. Незабавна потребност би трябвало да бъде прегледана без закъснение, с цел да се избегне неодобрение.

Информираност

Ако сте отворени, възприемчиви и разбирате добре мощните и слабите страни на другия, научавате повече за себе си. Това предизвиква позитивен напредък както за индивида, по този начин и за партньорството.

Толерантност

Състраданието, съпричастността, търпението и фокусът върху потребностите на другия ще оказват помощ на връзката ви да доближи мечтаната цел.

ПРОЧЕТЕТЕ ОЩЕ:

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР