Партньорите в управлението днес признаха, че напрежението между тях е

...
Партньорите в управлението днес признаха, че напрежението между тях е
Коментари Харесай

"Много шум за нищо": Виолета Лорер оттегли кандидатурата си за ЕИБ, предлагат Гергана Беремска

Партньорите в ръководството през днешния ден признаха, че напрежението сред тях е неизбежно. Според министъра на финансите Асен Василев реакцията към номинацията на Виолета Лорер е " непремерена ".

От ГЕРБ-СДС в писмена позиция през вчерашния ден нарекоха случая " разминаване в връзката, което няма да толерират ". Но и през вчерашния ден, и през днешния ден отхвърлят да кажат повече по тематиката.

Асен Василев изясни, че брачната половинка на Даниел Лорер - Виолета Лорер, е назначена за негов консултант в Министерството на финансите, а за поста " представител на България в борда на Европейската капиталова банка " няма заплата.

Той разяснява проблема като " доста звук за нищо ".

„ В момента госпожа Лорер, защото се подвигна огромен звук, сама отдръпна кандидатурата си “, уточни Василев.

Тя сама е поискала да бъде оттеглена кандидатурата ѝ

На нейно място той предлага началника на дирекция " Международни финансови институции " Гергана Беремска. Финансовият минстър обаче е безапелационен, че оттук насетне назначенията би трябвало да бъдат отговорност на този, който ги прави.

„ Според мен реакцията беше безусловно непремерена и това не мисля, че идва единствено от сътрудниците от Герб, това до огромна част идва и от пресата и от недоумение защо става въпрос. Оттук нататък всеки един човек, който е поел тежестта да ръководи, би трябвало да има свободата да ръководи. Това постоянно е било моята философия “, разяснява финансовият министър.

От Министерството на финансите нито потвърдиха, нито отхвърлиха информацията

Не на това мнение са сътрудниците от „ Демократична България “. Още през вчерашния ден е обсъждано по какъв начин ще се вършат номинациите за основни позиции, само че решение по какъв начин ще се случва - няма.

„ Ще би трябвало да има механизъм за това по какъв начин да се случват и рецензията е основателна “, счита съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДГ Атанас Атанасов.

„ Тепърва би трябвало да го обсъждаме това нещо. Мисля, че в тази настройка напрежението ще участва и не може да не участва, тъй че нищо друго от това, което непрекъснато усещаме “, уточни Христо Иванов от ПП-ДБ.

От ГЕРБ-СДС през днешния ден отхвърлиха да разясняват тематиката.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР