Партньорите от панамската адвокатска кантора Мосак Фонсека, от която изтекоха

...
Партньорите от панамската адвокатска кантора Мосак Фонсека, от която изтекоха
Коментари Харесай

"Мосак Фонсека" съди "Нетфликс" заради филм за "Досиетата от Панама"

Партньорите от панамската адвокатска адвокатска фирма " Мосак Фонсека ", от която изтекоха " Досиетата от Панама ", са завели дело за клюка против " Нетфликс " поради филм за абсурда, който ще излезе този петък (18 октомври). Те желаят от американския съд да спре качването на кино лентата в стрийминг платформата, оповестява " Гардиън ".

Делото е заведено в Съединени американски щати във вторник, а Юрген Мосак и Рамон Фонсека настояват, че в " Пералня за пари " (The Laundromat) на режисьора Стивън Содърбърг, в който в техните облици влизат Гари Олдман и Антонио Бандерас, те са показани като " безскрупулни юристи, забъркани в пране на пари, данъчни измами, подкупи и/или друго престъпно държание ".

По техни думи качването на кино лентата в " Нетфликс " ще докара до увеличение на гаранцията им в Панама, където са подсъдими по обвинявания, свързани с адвокатската адвокатска фирма, и ще повлияе на правото им за почтен правосъден развой в Съединени американски щати, където са обект на следствие от ФБР. Това се споделя в документите, показани пред съда в Кънектикът.

Мосак и Фонсека настояват също, че в филмовия откъс на кино лентата са показани като " злодеи, които се възползват от гибелта на 20 души по време на разходка с лодка до малко градче ". Във кино лентата Мерил Стрийп влиза в ролята на жена, която е изгубила мъжа си в случая.

 Гари Олдман и Антонио Бандерас в сцена от
© iMDb

Гари Олдман и Антонио Бандерас в сцена от " Пералня за пари ".

Сред недоволствата на двамата е и сцена от лентата, в която техните алтер егота, облечени в костюми със знаците на разнообразни валути и в компанията на шейх и на съветски гангстери, употребяват непристоен език, когато схващат, че " Досиетата от Панама " са изтекли. Според тях филмът внушава на феновете, че те са нарушители, виновни за закононарушения като: ликвидиране, подкупи, пране на пари и корупция.

Мосак и Фонсека настояват, че не са дали позволение логото на адвокатската адвокатска фирма да бъде употребявано във кино лентата.

За момента от " Нетфликс " не са коментирали случая. Предстои да бъде планувана дата за първото чуване по делото.

През март предходната година " Мосак и Фонсека " разгласи, че стопира активността си, а като причина за това уточни " утежняването на репутацията, медийната акция и необикновените дейности на избрани панамски управляващи, които ни предизвикаха необратими вреди ".

" Досиетата от Панама " са най-голямото приключване на на документи в историята. Документите са 11.5 млн. и обгръщат период от 40 години, сред 1977 година и 2016 година Има данни за повече от 214 000 офшорни компании, свързани с над 200 страни и територии, както и транзакции на стойност 2 милиарда $. Разкрити са 140 политици и държавни чиновници, измежду които попадат и международни водачи.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР