Партньорите на Украйна не осигуряват достатъчно противовъздушна отбрана за защита

...
Партньорите на Украйна не осигуряват достатъчно противовъздушна отбрана за защита
Коментари Харесай

Киев иска още системи Пейтриът, за да не падат руски ракети върху Брюксел

Партньорите на Украйна не обезпечават задоволително противовъздушна защита за отбрана от съветските ракетни офанзиви, макар че разполагат с нас 100 системи " Пейтриът " в личните си арсенали. Това съобщи украинският външен министър Дмитро Кулеба, представен от " Ройтерс ".

Той уточни, че ще повдигне въпроса за системите за Противовъздушна отбрана " Пейтриът " на всяка от срещите с сътрудници от НАТО през идващите два дни в Брюксел.

През последните седмици и енергийна инфраструктура, което изостри неотложната потребност на Киев от отбрана.

" Партньорите в действителност ни предоставиха своите разнообразни системи за противовъздушна защита, ние оценяваме това, само че то просто е незадоволително поради мащаба на войната ", акцентира Кулеба.

Той означи, че сътрудниците на Украйна разполагат с над 100 системи " Пейтриът ", само че до момента не са били подготвени да споделят даже още пет до седем - броят, който съгласно Киев е минимумът, нужен за обезпечаване на забележителна спомагателна отбрана.
 Анализатор: Украйна ще би трябвало да
Анализатор: Украйна ще би трябвало да " редуцира " фронтовата линия поради неналичието на снаряди и Противовъздушна отбрана системи

Дипломатичен съвет Киев да мисли за стратегическо оттегляне

" Толкова огромен проблем ли е? Не е ли допустимо да се даде на Украйна минимално поисканото? ", изрази неразбиране Кулеба.

По-рано през днешния ден президентът Володимир Зеленски заяви, че, 600 дрона и 400 ракети против Украйна единствено през март.

Кулеба посочи, че съветските офанзиви през предишния месец включват 94 балистични ракети, които са доста по-бързи и сложни за събаряне от по-често употребяваните крилати ракети.

" Хайде бе, хора. Искам да кажа... това ни се случва всеки ден ", възнегодува Кулеба, обобщавайки посланието си към съдружниците на Украйна. " И решението е налице. Това е просто въпрос на политическа воля. Така че някой би трябвало да вземе това решение ".

Министърът уточни, че не му е ясно за какво до момента съдружниците не са дали на Киев спомагателни системи " Пейтриът ", изключително откакто те самите не са изправени пред ракетната опасност, с която Украйна се сблъсква всеки ден.

По негови думи такава поддръжка ще помогне Русия да бъде победена и да се предотврати по-голяма война в цяла Европа.
 Киев желае от НАТО повече Противовъздушна отбрана след съветските офанзиви по енергийната инфраструктура
Киев желае от НАТО повече Противовъздушна отбрана след съветските офанзиви по енергийната инфраструктура

Украйна насочи апела си по време на изключително съвещание на Съвета НАТО-Украйна

" Когато споделям, че Европа ще бъде във война и ракети ще падат върху Брюксел и други европейски градове, не пресилвам. Всичко това ще се случи, в случай че Украйна не завоюва войната против Русия ", предизвести той.

" Така че най-хубавият метод да не се постанова вашите " Пейтриът " -и да прехващат ракети (над вашите страни) и да спасите бойците си от гибелта, е като изпратите вашите " Пейтриът " -и в Украйна и дадете на украинските бойци всичко, от което се нуждаят ", заключи Кулеба.

Руският президент Владимир Путин към този момент съобщи, че М осква няма интерес да нахлува в други европейски страни.

Кулеба направи изявлението си в миг, когато външните министри на НАТО се срещат, с цел да обсъдят по какъв начин да слагат на по-дългосрочна основа.
 Може ли Украйна да бори съветските хиперзвукови ракети с
Може ли Украйна да бори съветските хиперзвукови ракети с " Пейтриът "?

Ето какво демонстрират характерностите на американската система за Противовъздушна отбрана

Запитан за предлагането на шефа на НАТО Йенс Столтенберг - основаване на петгодишен за Украйна - Кулеба съобщи, че приветства помощта, само че тя би трябвало да съставлява нови средства, а не да пренасочва предходни задължения.

По негови думи Алиансът е изпитал компликации да събере 500 милиона евро за повсеместен пакет за помощ за реформиране и съоръжение на въоръжените сили на Украйна, тъй че увеличението до 20 милиарда годишно би било " голямо " изпитание.

Ако тази съответна самодейност стане действителност, би трябвало да сме сигурни, че това ще бъдат нови 100 милиарда, настоя той.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР