Партизан спечели решителния пети мач от финалната серия за титлата

...
Партизан спечели решителния пети мач от финалната серия за титлата
Коментари Харесай

Баскетболистите на Партизан спечелиха трофея в Адриатическата лига

Партизан завоюва решителния пети мач от финалната серия за купата в Адриатическата лига. На личен терен селекцията на Желко Обрадович надигра отбора на Цървена Звезда с 96:85 пред рекордните за един дуел от шампионата 22 198 души и с 3:2 победи се поздрави с купата.

Домакините изиграха доста мощно първо полувреме, след което имаха задатък от цели 20 точки - 54:34. Звезда понижи пасива си до едвам 7 точки след 30 минути игра - 68:75, само че до края на срещата Партизан удържа задатъка си и по този начин победи с купата в районната конкуренция.

Кевин Пънтър означи 32 точки за Партизан и записа 5 битки, с цел да заслужи и оценката за Най-полезен състезател на плейофите в Адриатическата лига. Зак Лидей вкара 15 точки, а Джеймс Нънали завърши с 12.

Огнен Добрич бе най-резултатен за Цървена Звезда с 18 точки и 5 битки. Бен Бентил се разписа с 15. Неманя Недович остана с 12 точки.

„ Черно-белите “ завоюваха златото в Адриатика за първи път от 10 години насам. Титлата е седма за Партизан в историята на конкуренцията, трансформирайки се в първия отбор, достигнал тази цифра.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР