Партийната субсидия не значи нищо - тя е една гаранция

...
Партийната субсидия не значи нищо - тя е една гаранция
Коментари Харесай

Красимир Дачев: Партийната субсидия не значи нищо

Партийната дотация не значи нищо - тя е една гаранция за партиите, само че това не значи, че когато са нечистоплътни, да стоят и да почнат да те рекетират. Също по този начин не считам, че концепцията, която беше препоръчана за безкрайно финансиране на партиите от бизнеса щеше да е някакъв тип легализиран рекет. Това сподели в утринния блок на БТВ „ Тази заран " предприемачът и бизнесмен Красимир Дачев. Все отново това е международна процедура и в случай че е контролирано както би трябвало, не виждам проблем, добави той.

Относно концепцията за понижаване на Данък добавена стойност на съществени хранителни артикули, предприемачът разяснява, че това е доста смешно. Ние в България не знаем действително в България какъв брой са обществено слабите - те са подправени цифрите, ние не знаем какъв брой са инвалидите, тъй като огромна част от тях са подправени, ние не знаем каква е заетостта на болничните кревати, тъй като това е прецизен общ брой от погрешни данни, не знаем и какъв брой са гласоподавателите в България - и там данните са подправени. И когато държавното управление тръгне и в действителност има воля, виждам в този момент пускат секрети клиенти, както виждам в този момент и полицията ще пуснат да ги стопира, да почнат да ги чистят и там, а обществото има една реакция срещу това нещо, сподели Красимир Дачев. Според него България към момента не е подготвена за това намаляне на ДДС-то.

По тематиката със договорката за продажбата на активите на ЧЕЗ България, Красимир Дачев разяснява, че мнението на енергийния министър и държавното управление, че те не би трябвало да се намесват в тази частна договорка, е безусловно вярно. Факт е, че преди години беше неточност продажбата на ЕРП-тата, неверни бяха и приватизационните контракти за ЕРП-тата, тъй като в тях има залегнала обезпечена облага. В никой различен контракт няма такова нещо. Въпреки това, дейностите на държавното управление в тази ситуация са верни, сподели Дачев. Ние сега сме подготвени да пристигна някакъв индиец, който не го познаваме, ние сме подготвени той да пристигна и да купи българските активи на ЧЕЗ, само че една репутационна, сериозна компания българска като „ Еврохолд ", която се хвърля в това нещо - и незабавно се споделя, но те нямат опит. ЧЕЗ си носи вътре управническата мощ, вътре в нея се съдържа, тъй че няма потребност някой навън, че да се ръководи добре сдружението. Отвънка е нужно и е задоволително да бъде финансово мощен притежателя - от вътрешната страна ЧЕЗ си има всичко належащо, разяснява още Красимир Дачев.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР