Партийната субсидия да стане 1 лв., реши парламентът, като прие

...
Партийната субсидия да стане 1 лв., реши парламентът, като прие
Коментари Харесай

Парламентът прие на първо четене субсидията от 1 лев

Партийната дотация да стане 1 лева, реши Народното събрание, като одобри на първо четене плана за смяна на държавния бюджет на премиера Бойко Борисов. Сега дотацията е 11 лева за всеки получен на парламентарни избори глас.

" За " гласоподаваха 117 депутати от 207, като гласовете " за " пристигнаха от ГЕРБ, " Обединени патриоти " и " Воля ". От изявленията на народни представители от " Атака " и Вътрешна македонска революционна организация се разбра, че макар че поддържаха плана на първо четене, те са срещу него и ще предложат промени преди второто, дефинитивно, гласоподаване в пленарната зала. В ГЕРБ използваха изявленията в залата, с цел да разгласят, че са създали предлагането, с цел да провокират спор по тематиката, защото до момента те са носили негативите.

" Не ГЕРБ е партията, която дава партийните дотации - не може една част от Народното събрание да бъде упреквана в чорбаджийство ", сподели Тома Биков. " Със сигурност позитивът от това наше предложение е този спор, който се води през днешния ден тук. През последните няколко години дебатът за партийните дотации се водеше в телевизионни студиа, шоу стратегии, в места, където не му беше мястото ", сподели Биков. Той добави, че е ясно, че като се понижи партийната дотация, партиите ще се финансират от друго място.

" На нас стартира да ни омръзва тази роля за виновника на партийните дотации. Радвам се, че през днешния ден чухме от опозицията какъв е позитивът за тези дотации ", сподели Биков, Той напомни, че преди 3 години на референдум 2.5 млн. души са дали своят вот за понижаване на дотациите на 1 лева " Не им беше обяснено за какво се дава партийна дотация. Позволихме това мнение да бъде образувано в обществото, то беше образувано, хората излязоха и гласоподаваха. Вероятно този избор не е бил задоволително осведомен, само че той е реалност. Резултатите от референдума се трансфораха в политически факт, който, в случай че помните, беше дефиниран като един анти-ГЕРБ избор ", разяснява Биков.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР