Партията на Виктор Орбан се обяви срещу Европейския парламент и

...
Партията на Виктор Орбан се обяви срещу Европейския парламент и
Коментари Харесай

Орбан обяви война на Европейския парламент: Доведе демокрацията в Европа до задънена улица

Партията на Виктор Орбан се разгласи против Европейския парламент и за връщане на Европейската икономическа общественост

Парламентът на Унгария прикани за унищожаване на Европейския парламент в актуалната му форма и за изтриване в договорите за Европейски Съюз на задачата за " все по-тесен съюз ", съобщи организация ДПА, представена от БГНЕС.

Унгарските депутати одобриха резолюция, в която приканват за ограничение на пълномощията на Народното събрание на Европейския съюз с аргумента, че той е довел демокрацията в Европа до " задънена улица ".

Решението, импортирано от ръководещата партия ФИДЕС на премиера Виктор Орбан, получи 130 гласа в 234-местния парламент. Петдесет депутати се въздържаха.

В документа се предлага евродепутатите да не се избират директно от гласоподавателите в обособените страни членки, а да се излъчват от националните парламенти, както се образува Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ). Тя е парламентарен орган на друга европейска институция - Съвета на Европа (47 членуващи държави), а не на Европейския съюз (27 държави).

Орбан, който е последовател на " нелибералната народна власт ", споделя, че отстоява унгарския суверенитет и европейските християнски полезности, които съгласно него са подкопавани от космополитния и технократски Европейски Съюз.

Тoй счита, че Евросъюзът би трябвало да е единствено икономическа и комерсиална общественост, каквато бе Европейската икономическа общественост (ЕИО) преди превръщането ѝ в Европейски съюз през 1993 година, и е съперник на всички опити за политическа интеграция, отбелязва организация ДПА.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР