Партията на унгарския премиер Виктор Орбан, „Фидес“ уведоми официално генералния

...
Партията на унгарския премиер Виктор Орбан, „Фидес“ уведоми официално генералния
Коментари Харесай

Партията на Орбан уведоми Европарламента, че вече не е член на ЕНП

Партията на унгарския министър председател Виктор Орбан, „ Фидес “ уведоми публично генералния секретар на Европейския парламент “, че към този момент няма да бъде член на Европейската национална партия (ЕНП), се разбра от оповестено в „ Туитър “ писмо на заместник-председателя на унгарската ръководеща партия Каталин Новак.

Новак, която е и министър по фамилните въпроси в държавното управление на Орбан, добави и коментар: „ Време е да си кажем сбогом “.

„ Фидес “ разгласи решението си да излезе от ЕНП на 3 март, откакто групата одобри нови процедурни правила, с цел да може да я изключи. Обяснявайки решението, Новак написа, че през 2015 година, в разгара на „ миграционната рецесия “, ЕНП обвързва бъдещето си с поддръжката на миграцията.

„ Унгарците отхвърлиха това “, сподели тя и настоя, че те не желаят „ да станат като страни, в които последствията от всеобщата имиграция са станали необратими “.

Новак сподели, че ЕНП, вместо да търси решения за снабдяването с ваксини в Европейски Съюз, безшумно е трансформирал процедурните си правила, с цел да лиши демократично определените членове на „ Фидес “ от техните парламентарни права.

Стана ясно, добави тя, че по множеството въпроси ЕНП съставлява „ леви полезности, с които Фидес не може да се разпознава “.

„ Фидес принадлежи към демократичната десница в Европа “, сподели тя и добави, че в този момент е належащо тя да бъде реформирана.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР