Партията на Слави Трифонов, който чрез референдум поиска партийната субсидия

...
Партията на Слави Трифонов, който чрез референдум поиска партийната субсидия
Коментари Харесай

ИТН на Слави тихомълком прибира пълната субсидия от 8 кинта, вместо само 1

Партията на Слави Трифонов, който посредством референдум изиска партийната дотация да бъде понижена осем път – от 8 на 1 лева на глас, се отметна от личната си позиция и към този момент е почнала да получава парите си в цялостен размер. Така за интервала октомври – декември 2022 г по банковата сметка на ИТН страната е превела 191 616 лева, т.е. по 8 лв. на получен глас на последните парламентарни избори, написа " 24 часа ".

Дали това е знак, че Има Такъв Народ е закъсала финансово и има потребност от пресен запас, с цел да действа обикновено, не е ясно.

Държавните пари се превеждат на партиите, които съгласно закона имат право на дотации, на четири вноски годишно. Така Има Такъв Народ ще чака още три превода по 191 616 лв., в случай че няма предварителен избор.

До този миг Има Такъв Народ бе единствената партия, която почиташе националната вола, защото на референдума българите поддържаха концепцията за понижаване на дотацията на 1 лева за получен глас. Така от началото на годината до 1 октомври партията е получила общо 187 200 лв..

Според Mediapool партията на Слави Трифонов постоянно е подавала авансово заявление, че желае да получи дотация до размера на 1 лев за получен глас и толкоз са били превеждани от страната. След изборния крах такава декларация не е била подадена и страната е превела цялата сума.

В началото на тази година Слави Трифонов не подаде и дължимата по закон декларация за имущество и ползи до КПКОНПИ. Той дълго време не реагира на тематиката, до момента в който най-после излезе с дълъг коментар в своя фейсбук профил.

" Този, който би трябвало да знае какви пари имам и какво имущество имам, и най-много - нарушил ли съм закона, този, който би трябвало да знае - знае. За останалите тази информация би била просто сеир и облекчаване на жълто любознание. Това мисля аз за морала и закона ", разяснява тогава Слави Трифонов.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР