Партията на премиера Джорджа Мелони предложи налагане на глоби до

...
Партията на премиера Джорджа Мелони предложи налагане на глоби до
Коментари Харесай

Партията на Мелони предложи да пази италианския език с тежки глоби срещу чужди думи

Партията на премиера Джорджа Мелони предложи налагане на санкции до 100 хиляди евро на обществени и частни субекти, които в формалните си известия употребяват непознати термини, най-много британски, вместо италиански.

" Това не е единствено въпрос на мода, защото модата минава, само че англоманията (има) последствия за обществото като цяло ", се споделя в текста на проектозакона, който приканва италианският език да бъде защитаван и подпомаган.

Законопроектът беше показан от депутати от националистическата партия на Мелони " Братя от Италия " и ще би трябвало да бъде утвърден от двете камари на Народното събрание, с цел да стане закон. Няма признаци по кое време това може да се случи.

В текста се споделя, че разпространяването на британски език " унижава и умъртвява " италианския и се предлага всички обществени и частни организации да употребяват езика на Данте, с цел да популяризират своите артикули и услуги.

Той също по този начин планува, че всички имена и акроними, указващи работни места в компании, които имат активност в Италия, би трябвало да бъдат изписвани на локалния език, като непознатите думи са позволени, единствено в случай че се окаже, че е невероятно да се преведат.

В законопроекта се споделя, че необятното потребление на британски в Европа е " още по-негативно и парадоксално ", като се има поради, че Англия напусна Европейския съюз.

Ако планът стане закон, може да се наложи държавното управление бързо да стартира да подрежда личната си къща, разяснява " Ройтерс ". Когато встъпи в служба предишния октомври, добави британският термин " Произведено в Италия " към името на министъра на промишлеността, до момента в който самата Мелони понякога използва непознати думи в изявленията си.

В речта си при встъпването си в Народното събрание като министър-председател през октомври Мелони разказа себе си като " новобранец ".

Проектозаконът идва единствено няколко дни откакто държавното управление се зае да отбрани това, което вижда като друга значима част от културата на Италия - възбрана за потреблението на лабораторно създадени храни, с цел да отбрани селскостопанското завещание на страната.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР