Партията на Христо Иванов Да, България ще кандидатства за присъединяване

...
Партията на Христо Иванов Да, България ще кандидатства за присъединяване
Коментари Харесай

„Да, България“ ще кандидатства за присъединяване към Европейската народна партия

Партията на Христо Иванов " Да, България " ще кандидатства за присъединение към Европейската национална партия (ЕНП). Това взеха решение делегатите по време на Националната конференция на партията, която се организира в събота в София.

" За " присъединение към ЕНП са дали своят вот 533 от делегатите, а 36 са дали вота си за влизане в Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ). 45 души са дали своят вот за неприсъединяване към политическо семейство.

ЕНП е европейското политическо семейство на ГЕРБ, Съюз на демократичните сили и ДСБ. В АЛДЕ пък членува Движение за права и свободи.

Припомняме, че по-рано през днешния ден ръководителят на " Да България " Христо Иванов се разгласи за следващ път срещу плаващите болшинства в Народното събрание и съобщи, че сътрудниците в кабинета би трябвало да имат обвързано парламентарно болшинство. Той посочи, че в препоръчаното от ГЕРБ-СДС съдружно съглашение има положителни хрумвания, само че и такива, които би трябвало да бъдат изменени. Според Иванов не би трябвало да се лишава опцията останалите партии в Народното събрание също да оферират кандидатури за регулаторите.

По думите му или ГЕРБ и " Продължаваме промяната - Демократична България " реализират единодушие за общ пакет от промени през идващите девет месеца, или се върви към нови предварителни избори.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР