Партията на Бойко Борисов запазва леката си преднина на първа

...
Партията на Бойко Борисов запазва леката си преднина на първа
Коментари Харесай

ГЕРБ води с 1,9%, Левицата - на ръба на НС: Медиана

Партията на Бойко Борисов резервира леката си преднина на първа политическа мощ, сочи най-новото проучване на Медиана за настройките в интервала 19-24 февруари 2023 година Дни преди началото на предизборната акция ГЕРБ-СДС събира 24,6% поддръжка и по този начин продължава да изпреварва Доброто с 1,9%.

Новата коалиция сред Продължаваме промяната и Демократична България има рейтинг от 22,7%, което значи, че дружно " не съумяват да консолидират изцяло някогашните си гласоподаватели ", акцентират социолозите. Напомняме, че сегашното изследване е първото, което е направено към този момент след действителното им обединяване и след абсурда Магнитски, който им носи бонус. Сборът на Политическа партия и Демократична България на изборите преди 4 месеца обаче бе 27,65% или спадът е 5 на 100!

Видим прогрес бележи Възраждане като трета политическа мощ с 12,5%. Данните на Медиана демонстрират както мощна консолидация на гласоподавателите им от предходните избори, по този начин и капацитет да уголемяват въздействието си. Движение за права и свободи се спуска на четвърто място с 11,3%, като тук обичайно въздействие ще окаже гласуването в чужбина.
Засега Българска социалистическа партия е пета с 8,9%.

Сензационното е, че главният съперник за електоралния сегмент на Позитано- новото обединяване Левицата! събира 3,5% още преди старта на акцията. Формацията обаче има огромен капацитет да вземе от Българска социалистическа партия, която ще изгуби спомагателни след бурния си конгрес с всички изключени и нови отцепници, като кмета на Перник Станислав Владимиров и други, считат социолозите.

Още 2 партии имат съществени шансове да преминат бариерата от 4% и да влязат в Народно събрание – Български напредък (БВ) на Стефан Янев с 4,5% и ИТН (ИТН) на Слави Трифонов с 3,1%.

``

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР