Партията на Бойко Борисов водела преговорите проформа Президентът Румен Радев

...
Партията на Бойко Борисов водела преговорите проформа Президентът Румен Радев
Коментари Харесай

Коалицията ГЕРБ-ДПС иска избори, обяви Денков и върна втория мандат за правителство

Партията на Бойко Борисов водела договарянията проформа

Президентът Румен Радев връчи мандата за сформиране на държавно управление на претендента за министър-председател, излъчен от втората по бройка парламентарна група в 49-ото Народно заседание – тази на „ Продължаваме Промяната-Демократична България “ (ПП-ДБ). Церемонията бе в 15,00 ч. на „ Дондуков “ 2.

Реч държа първо съпредседателят на парламентарната група на ПП-ДБ Кирил Петков, който упрекна ГЕРБ за неуспеха на договарянията за ново държавно управление . Той предложи официално Николай Денков за министър председател, който изясни, че връща незабавно мандата несбъднат. 

" Коалицията ГЕРБ-ДПС в действителност желае избори и това е резултат от тяхното предпочитание ", посочи акад. Денков, който сега е министър-председател в оставка. Според него от страна на ГЕРБ договарянията за взаимно ръководство се водели проформа. Всъщност от партията на Борисов желали избори, за което имало задоволително индикации. Николай Денков подсети за тях. Нямало поддръжка за промените, за които ПП-ДБ упорствали. 

Оттук нататък, за жалост, българските жители ще би трябвало отново да вземат решение (на избори) накъде да продължим, уточни още министър председателят в оставка. 

Единият път за страната бил обратно - " там, където рекетът беше естествена процедура ", на която всички се подчинявали, и към " постната пица ". 

Другият вид бил за продължение на европейския път за развиване на България.

Гледайте тук:





 

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР