Партията на Ангела Меркел претърпя поражение на регионалните избори в

...
Партията на Ангела Меркел претърпя поражение на регионалните избори в
Коментари Харесай

Ангела Меркел претърпя крах на изборите в Германия

Партията на Ангела Меркел претърпя проваляне на районните избори в Германия, а резултатите предвещават проблеми за ръководещите на парламентарния избор през есента. 

В провинция Рейнланд-Фалц изборите бяха извоювани от лявата Социалдемократическа партия. На юг, в провинция Баден-Вюртемберг завоюва Зелената партия. 

Резултатите, обаче, не са цялостна изненада, тъй като в двете провинции и до момента християндемократите на Меркел не бяха първа политическа мощ.

Сега, сметката демонстрира, че след федералните избори през септември, може да се стигне до коалиция, която да не включва сегашните ръководещи.

Левите, зелените и либералите от партията на Свободните демократи евентуално ще имат задоволително народни представители, с цел да ръководят без десните.

" Виждаме, че жителите са недоволни. Нараства неразбирането към ограниченията, които взимаме за битка с ковид. Нараства нетърпението към рестриктивните мерки. Затова хората на управителни постове би трябвало да се погледнем самокритично. Да се запитаме " В кое направление можем да работим по-добре? Къде можем да сме по-прагматични и да вършим нещата по-бързо ", сподели генералният секретар на Християндемократическия съюз Паул Цимияк.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР