Партията Да, България ще проведе предварителни избори за кандидати за

...
Партията Да, България ще проведе предварителни избори за кандидати за
Коментари Харесай

Кандидатите на Да, България за ЕП ще се определят на вътрешни избори

Партията " Да, България " ще организира предварителни избори за претенденти за Европейския парламент (ЕП) на 9 юни, оповестяват от пресцентъра на придвижването. 9 претенденти, утвърдени след номинации, ще се борят за място в окончателните листи за изборите.

Номинираните членове са депутатът Елисавета Белобрадова, дипломатът Стефан Тафров, Алина Добрева, специалист в Изследователския център на ЕП; Богомил Георгиев, основател на читалище " Мечталище " в София; Дилиян Манолов, лекар по психология; Димитър Димитров, специалист по интернационалните отношения; Живко Димов, специалист по енергийни пазари и услуги; Мирослав Дачев, бизнес съветник и преподавател; писателката Силвия Атипова.

Предвижда се серия от диспути по настоящи тематики за Европейски Съюз в интервала сред 12 и 15 април на събрания на партията в София, в огромните регионални градове и на локалните организации в чужбина.

След това между 16 и 18 април ще протече гласуването, което ще се реализира по електронен път и по пощата. Крайното класиране на претендентите ще бъде определящо за подредбата на имената в листите, показват още от партията.

Още информация може да бъде открита на уеб страницата на " Да, България ".

Допълнително, от придвижването напомнят, че по сходен метод са били определени претендентите за евродепутати преди 5 години за общото яваване на " Да, България " с ДСБ и " Зелено придвижване " в границите на обединението " Демократична България ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР