Партия Воля сезира Централната избирателна комисия заради пропаганда на турски

...
Партия Воля сезира Централната избирателна комисия заради пропаганда на турски
Коментари Харесай

Воля се жалва на ЦИК заради агитация на турски от ВМРО

Партия " Воля " сезира Централната изборна комисия поради агитация на турски език от страна на Вътрешна македонска революционна организация.

От партията на Веселин Марешки оповестяват за медийни изявления, в които е изнесена информация за избирателен протест в ромската махала в Пещера на локалната коалиция ВМРО-БНД (СДС, ДБГ, Български земеделски народен съюз, АБВ, НФСБ). На събитието хората са били приветствани от сцената на турски език.

От " Воля " припомнят, че това е жестоко нарушаване на Изборния кодекс, който не разрешава пропагандата на език, друг от българския.

" Това е безочливост - партия, която желае да бъде наричана патриотична, да погази точно това предписание в предизборната акция . Още повече, че същите тези псевдопатриоти се биха в гърдите по какъв начин пазят условието да се пропагандира единствено на български ", недоволства водачът на " Воля " Веселин Марешки. Според него казусът бил следващото доказателство за " топлата връзка " сред Вътрешна македонска революционна организация и Движение за права и свободи.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР