Партия АБВ поиска оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и

...
Партия АБВ поиска оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и
Коментари Харесай

Искат оставката на Теменужка Петкова

Партия АБВ изиска оставката на енергийния министър Теменужка Петкова и управлението на “Булгартрансгаз “ поради несправяне с ръководството на бранша.

Конкретната причина е отводът на сдружението да отговори на питане по отношение на аргументите за повредата, станала преди към месец, на газопровод в сектора край “Кулата “ и вероятността за сходен риск на други места, съобщи БНР. Това обаче не е единственият им неуспех, съобщи зам.- ръководителят на партията Любомира Ганчева.

" Оставка на управлението на " Булгартрансгаз " ние сме поискали преди повече от година заради редица аргументи. Едната от тях е забавянето на градежа на " Балкански поток ". Към сегашния миг ние към този момент сме с девет месеца закъснение и никой не поема съответен ангажимент “, сподели тя и добави:

“На второ място сигнализирахме до основния прокурор по тази причина, че газопровод, който е за икономически и битови потребности, се строи на повишена цена. 10 млн. лв. в допълнение ще платим всички ние. Все още тече инспекцията. Никой не ни е дал отговор какво се случва. Ако министър Петкова най-сетне не се разграничи от това порочно ръководство на " Булгартрансгаз ", мисля, че е редно тя най-малко да понесе своята отговорност като подаде оставка поради проблемите в бранша ".

Лидерът на АБВ Румен Петков предизвести, че по негова информация ръководещите подготвяли оставка на държавното управление при започване на септември и експертен кабинет, който да довърши мандата: " Това е извънредно недопустимо решение. Решението е оставка на премиера и държавното управление, оставка на основния прокурор, разформироване на Народното събрание и насрочване на избори за нормално Народно заседание и назначение от страна на президента на длъжностен кабинет. Другото е да продължи джипа да ни ръководи ", сподели Румен Петков.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР