Партиите във властта са узрели да има ясен механизъм за

...
Партиите във властта са узрели да има ясен механизъм за
Коментари Харесай

Мария Габриел: Партиите във властта са узрели за ясен механизъм за кадрови решения

„ Партиите във властта са узрели да има явен механизъм за кадровите решения “, сподели вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел.

Според нея това няма да докара до безпринципни смени.

„ Нещата са разнообразни за положително. Двете партии споделят, че има потребност от механизъм за взимане на решение. В сложна обстановка - крачка обратно за резистентност. В името на това да има развой годен за всички назначения вършим крачка обратно. Никой не би трябвало да бъде заменен просто, с цел да бъде заменен. Зависи от резултатите. Главният аршин е по какъв начин се извършват ограниченията и промените “, сподели Габриел.

От ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ оповестиха, че застават изрично зад премиера акад. Николай Денков

Има управническа стратегия, а в нея има секторни политики, всеки един министър е виновен за осъществяването на периодите, законодателството и промените, добави още вицепремиерът.

Вчера стана известно, че ще бъде поискана оставката на шефа и на подуправителя на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) и процедурата ще стартира по нов правилник.

„ Самият факт, че има доста огромна изясненост, че в сложна обстановка можеш да отстъпиш крачка обратно в името на това да има бистрота при вземането на решения - това е нещо, което би трябвало да виждаме откъм позитивната страна. За да не стигаме до обстановки на блокаж, с цел да не стигаме до обстановки, в които има взаимни обвинявания, тъй като не се е провел диалог, тъй като няма изясненост във връзка с процедурата - това беше крачката в позитивната посока “, сподели още Габриел.

Според нея никой не е прекрачил границата на пълномощията си.

„ С премиера Николай Денков сме един екип “, уточни още външният министър.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР