Партиите от сваленото правителството на България събират одобрението на българите

...
Партиите от сваленото правителството на България събират одобрението на българите
Коментари Харесай

Политико: ПП, БСП и ДБ с ръст на подкрепата

Партиите от сваленото държавното управление на България събират утвърждението на българите за разлика от обединенията, които упорстват за нови избори. Това демонстрират данни от 1 юли на авторитетното интернационално издание „ Политико “ (Politico).

Според изследването „ Продължаваме промяната “ съумява да понижи разликата с ГЕРБ на 3 %, като единствено преди месец разликата сред двете обединения беше двойно по-голяма – 6 на 100 в интерес на партията на Бойко Борисов. Сега Политическа партия има 21% против 24% за ГЕРБ.

Българска социалистическа партия също печели доверие. Българска социалистическа партия е добавила два % към рейтинга си от март насам, като за последния месец растежът й е с още 1 % и към този момент е 12%

И третата групировка от държавното управление в оставка, „ Демократична България “, също бележи растеж с 1% през последния месец.

Данните на „ Политико “ демонстрират още, че спадът на „ ИТН “ на Слави Трифонов продължава и от 6 на 100 поддръжка преди месец към този момент могат да разчитат на 4%. Очевидно е, че излизането от държавното управление не води до растеж на рейтинга за тази групировка и от първа политическа мощ преди година при предварителни избори тази есен при този тренд ще бъде отвън Народното събрание.

„ Възраждане “ също не се радват на прогресивен растеж на поддръжка и бележат спад от 10% на 9%.

Движение за права и свободи също записват по-малка поддръжка спрямо преди месец - от 11 на 10 %. Данните на придвижването обаче не трябва да ни изненадват, тъй като те не зависят мощно от политическата конюнктура в страната за разлика от другите.

Проучването на Политико недвусмислено демонстрира, че дейностите на ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане “ за свалянето на държавното управление и изправянето на страната пред 4-ти избори за една година и половина, не срещат поддръжка в обществото. Напротив, това води до консолидация и повишение на поддръжката към „ Продължаваме промяната “, Българска социалистическа партия и „ Демократична България “.
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР