Партиите от понякога тромавата германска тройна коалиция се събират днес

...
Партиите от понякога тромавата германска тройна коалиция се събират днес
Коментари Харесай

Германският кабинет се събира за изнесено заседание две години след началото на четиригодишния си мандат

Партиите от от време на време тромавата немска тройна коалиция се събират през днешния ден в двореца Мезеберг в Източна Германия за изнесено съвещание две години след началото на четиригодишния мандат на държавното управление на канцлера Олаф Шолц, съобщи ДПА.  

Кабинетът ще употребява двудневната конференция отвън полезрението на обществеността, с цел да се приготви за втората половина на сегашния си мандат.

Коалицията, ръководена от социалдемократите на Шолц и в която вземат участие и зелените и либералите от СвДП, мина през голям брой спорове през последните месеци по въпроси като строителството на пътища, последователното унищожаване на моторите с вътрешно горене, възбраната на отоплителните системи на изкопаеми горива и финансирането на обществени планове, написа Българска телеграфна агенция.

Социологическите изследвания сочат, че поддръжката за обединението е на рекордно ниско равнище. Според неотдавнашно изследване на социологическия институт " ЮГав " (YouGov) 72% от германците са недоволни от работата на държавното управление през първата половина на мандата му. 68% не имат вяра, че то ще успее реши неотложните проблеми на страната. Само 18% имат вяра, че канцлерът Шолц и неговата коалиция ще бъдат избрани отново през 2025 година.

Фокусът на срещата ще бъде оправянето с актуалната сложна икономическа обстановка.

Кабинетът желае на следващия ден да одобри закон за усилване на икономическия напредък, направен от финансовия министър Кристиан Линднер.

Изнесените съвещания на кабинета в Мезеберг се организират без наличието на публицисти до заключителната конференция. Дворецът се употребява и като държавна къща за посетители.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР