Партиите окончателно стават зависими от частния бизнес. С гласовете на

...
Партиите окончателно стават зависими от частния бизнес. С гласовете на
Коментари Харесай

ГЕРБ и ДПС дадоха партиите на бизнеса

Партиите дефинитивно стават подвластни от частния бизнес. С гласовете на мнозиноството и Движение за права и свободи бе признат текст, допускащ на партиите да получават дарения от физически и юридически лица.
Текстът бе заложен в преходните и заключителни разпореждания на Закона за държавния бюджет за 2019 година, с които се променя и Законът за политическите партии. Предложението за отворено финансиране пристигна от Движение за права и свободи. От придвижването не скриха, че са подкрепили намаляването на дотацията на 1 лев за получен глас против обезпечаване на поддръжка за тяхното предложение.
Съгласно признатите текстове компаниите не могат да бъдат с просрочени обществени отговорности или да са регистрирани в юрисдикции с преференциален данъчен режим.
Отпадна обаче предлагането за таван на получаваните дарения от 8 млн. лв. за една календарна година. Така финансирането от бизнеса ще е без ограничаване в сумата.
Българска социалистическа партия гласоподава срещу. Въведохте налог корупция за българските компании, обърна се към болшинството зам.-председателят на групата на социалистите Драгомир Стойнев.
Депутатите, също така, задължиха общините да дават безплатно офиси на политическите обединения.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР