Партиите, не президентът, отдавна излязоха извън нормите на Конституцията. Така

...
Партиите, не президентът, отдавна излязоха извън нормите на Конституцията. Така
Коментари Харесай

Радев побесня! Мощна атака по Иван Костов

Партиите, не президентът, от дълго време излязоха отвън нормите на Конституцията. Така президентът Румен Радев коментира пред публицисти рецензиите към него за узурпиране на властта в  подтекста на оръжията за Украйна. 

„ Г-н Костов очевидно е не запомнил Българската конституция, само че ние не сме не запомнили, че по време на неговото властване, България беше разпродадена на безценица ", сподели президентът. 
-->
" Не президентската институция, а политическите партии, от дълго време излязоха отвън нормите на Българската конституция със систематичния си отвод да поемат отговорност и да сформират държавно управление. Време е и аз в действителност ги приканвам да проявят тази отговорност и да сформират постоянно държавно управление.

В противоположен случай Конституция ясно споделя – президентът е задължен да назначи служебно държавно управление, когато партиите не желаят или не могат, или ги е боязън. Призовавам ги още един път да проявят тази отговорност. Не е толкоз ужасно – служебното държавно управление сподели, че страната може да се ръководи дейно даже по време на най-тежка рецесия “, счита Радев.

Той продължи с тематиката за оръжията за Украйна, като акцентира, че българската позиция е ясна и еднопосочна.

" Няма да изпращаме оръжия и муниции ", уточни Радев.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР