Партиите имат точно един месец да спечелят доверието на хората.

...
Партиите имат точно един месец да спечелят доверието на хората.
Коментари Харесай

Месец до вота: Партиите започнаха с атаките помежду си


Партиите имат тъкмо един месец да завоюват доверието на хората. Политолози към този момент предизвестяват за отмалялост в гласоподавателите и за по-ниска интензивност.

Партиите взеха решение да не губят време и незабавно сблъскаха позиции и послания. Най-бързо се развива политическото съревнование в обществените мрежи. Днес даже се появи документ, за който се твърди, че е информационна тактика на “Продължаваме смяната ”, съдържаща точни насоки и инструкции към претендентите им за депутати. От групировката не разясниха дали следват тази тактика.

Точно месец преди вота - политолози признават, че гласоподавателите са изтощени - от избори.

“Уморени са най-много рационалните гласоподаватели, а не прочувствените – не твърдите агитки ”, сподели политологът Стойчо Стойнев.

“Демократична България ” пък се изправиха пред проблем в обществените мрежи да се демонстрират лица с номера на бюлетината на партията, които въобще не са техни претенденти за депутати.

“Това не значи, че те са спрели да търсят опция ”, добави политологът Слави Василев.

Това е и повода упованията да са за по-ниска изборна интензивност

“Ще създаде много по-фрагментиран парламент сред четири и осем е вероятният брой на партиите в идващия парламент ”, предвижда Стойчев.

Според Василев разновидностите за сформиране на стабилно болшинство са доста дребни.

В идващите 30 дни партиите би трябвало да заложат на ясни хрумвания, уверени са политолозите.

“Няма да има съгласно мен екстравагантни завои към нова партия на база на мощно популистко говорене и въз основата на празни обещания ”, счита Стойчев.

Политолози не виждат и като работеща концепцията за така наречен антикризисен кабинет.

“Правителства на смирението, на помиряването отдалечават гласоподавателя от ден на ден ”, добави Василев.

Компроматната война в политическото съревнование не е най-хубавият избор, предизвести медийният специалист Георги Лозанов.

“При нас тези компромати или изобщо офанзивите. Кампаниите против, а не за нещо е в интерес на нещо дават резултат, само че този резултат не е дълготраен ”, сподели медийният специалист Георги Лозанов.

За толерантна акция приканиха и от Централната изборна комисия. В ефира на bTV представителят на комисията Росица Матева увери, че гласоподавателите не би трябвало да се съмняват в честността на вота.

“ЦИК планува всички вероятни решения, с цел да увери гласоподавателите за това, че не може да има операция на изборите ”, сподели Матева.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР