Парламентът задължи Министерския съвет да осигури от държавния бюджет средства

...
Парламентът задължи Министерския съвет да осигури от държавния бюджет средства
Коментари Харесай

НС отпусна 1 милиард лева от бюджета за „Мини Марица Изток“

Парламентът задължи Министерския съвет да обезпечи от държавния бюджет средства на „ Мини Марица Изток “ ЕАД в размер на 250 млн. лв. годишно за период от четири години за застраховане на действия по техническа рекултивация на нарушени терени на находище „ Източно маришки въглищен басейн ”. Решението беше признато със 168 гласа „ за “, 2 „ срещу “ и 38 „ въздържал се “, осведоми Българска телеграфна агенция.

По време на дебата в пленарната зала участваха представители на протестиращите миньори и енергетици, което от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ дефинираха като „ казус “ и „ проведен фарс “.

Първоначално в проекторешението, импортирано от ГЕРБ-СДС, се оферираше на „ Мини Марица Изток “ да бъдат обезпечени по 200 млн. лв. годишно за интервала 2024-2029 година, т.е. за пет години. По предложение на Йордан Цонев от Движение за права и свободи беше признато да бъдат отпуснати по 250 млн. лв. годишно за четири години. Колегата му Хамид Хамид изясни, че четири по 250 млн. в действителност е пет по 200 млн. лв..

По предложение на Искра Михайлова от „ Възраждане “ беше записано, че средствата ще се дават единствено и само при изискването, че дейностите по рекултивация се правят само от „ Мини Марица Изток “ ЕАД, като не се позволява възлагане или преотдаване на действия на частни сдружения и/или сдружения с държавно или общинско присъединяване.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР