Парламентът удължи срока, в който министърът на земеделието следва да

...
Парламентът удължи срока, в който министърът на земеделието следва да
Коментари Харесай

НС удължи срока за изготвяне на Закона за земята, левицата със сериозни критики

Парламентът удължи периода, в който министърът на земеделието следва да внесе в Министерския съвет план на закон, уреждащ публичните връзки в земеползването в България. Предлага се срокът още веднъж да бъде продължен с минимум една година.
Подготовката за новия програмен интервал - 2021-2027 година, изисква преразглеждане на националното законодателство за неговото вземане предвид със характерните цели на новата Обща селскостопанска политика, са претекстовете на ръководителят на земеделската комисия Мария Белова (ГЕРБ), вносител на предлагането.
Затова се постанова смяна в решението на Народното събрание от 19 септември 2017 година, като бъде планувано министърът на земеделието, след нужното публично разискване, да внесе в Министерски съвет план на закон за публичните връзки в бранша, който да е направен въз основата на към този момент показаните Анализ на нормативната регулация на публичните връзки в земеползването и Стратегия за ръководство и развиване на поземлената благосъстоятелност в България.
Разисквания
Предлага се срокът да се обвърже с приемането на новата селскостопанска рамка, само че тя няма нищо общо с фундаменталните закони на страните-членки, в които се уреждат публичните поземлени връзки, разяснява Бюрхан Абазов от Движение за права и свободи.
Александър Сабанов от ПГ на " Обединени патриоти " съобщи, че измененията ще разрешат да бъде непокътнат настоящият ограничаващ режим по повод продажбата на земеделска земя на непознати жители .
На процедура прекратяваме арендните контракти , по какъв начин по-нататък те ще бъдат уредени, попита Светла Бъчварова от левицата. Българска социалистическа партия, въпреки всичко е за удължение на периода, само че е срещу вероятността този законопроект да стане факт през 2020 г т.е. отвън рамките на това Народно събрание, подчертя тя. 
Искаме тактика за поземлените връзки, а не стратегически проект , уточни депутатът. Според " Българска социалистическа партия за България " ръководещите трансферират " горещия картоф " на тези, които ще ръководят след тях.
Според нея, в случай че ръководещите не престават да усъвършенстват " тази нелепост " до средата няма да се стигне. " Карайте се кой ще ръководи идващия мандат Министерство на земеделието и храните. Във вашите претекстове написа, че този законопроект опонира на условията на Закона за нормативните актове.
Какво значи - че е направена една каша, която не може да бъде и не дава отговор на условията, която самата страна е приела . Добре, че е спрян, тъй като има неодобрение. Това е във всяка една от структурите и връзките, които се пораждат от този законопроект ", добави проф. Бъчварова.
Предлагат ни събрани съчинения от техни законопроекти, заключи Бъчварова.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР