Парламентът трябва да е на висота и партиите, които променихме

...
Парламентът трябва да е на висота и партиите, които променихме
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Парламентът и партиите, променили Конституцията, трябва да носят отговорност за служебния кабинет

„ Парламентът би трябвало да е на висота и партиите, които променихме Конституцията – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, би трябвало да носим отговорност за служебния кабинет “. Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов.

По мотив поисканите от служебния министър председател рокади във външно министерство и назначението на Даниел Митов на поста външен министър, Борисов съобщи:

„ Последните 9 месеца ГЕРБ е носил цялата отговорност за външната политиката на България и желая доктрината и идеолоията, за която сме се борили да продължи. Казах, че в защитата ГЕРБ носи отговорност, тъй като Запрянов е наш специалист. Призовавам сътрудниците от ПП-ДБ също носят своята отговорност “.

Възмущението си по отношение на Стефан Димитров изказал на партийно заседание в кв. Подуяну, само че което членовете на партията изразили негодуванието си от избора на министри. Борисов уточни, че майката на кмета на Подуяне е министър в служебното държавно управление

Борисов поздрави и съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков във връзка рождения му ден.

Лидерът на ГЕРБ акцентира, че философията на Конституцията е направена тъй че трите партии в този блок – ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и Движение за права и свободи, да носят отговорност, когато тежестта от президента е пренесена в Народното събрание. „ Призовавам Христо Иванов и Делян Пеевски да не бягат от отговорност. Тази философия за Конституцията е, че има систематични партии и служебно държавно управление с Народно заседание, с цел да може да се прави работа. Помня служебните държавни управления на Радев по какъв начин се подписваха контракти и ни представяха пред света “.

Борисов разкри, че при „ зачатието “ на измененията в Конституцията персонално Делян Пеевски е предложил поста правосъден министър да бъде за Христо Иванов, който пък отказал. Лидерът на Движение за права и свободи тогава предложил Атанас Славов, който приел. „ Движение за права и свободи и тогава, и в този момент в никакъв случай не са взели участие и са заявявали, че не желаят министри. В диалозите, в които участваха е за правосъдната промяна. Затова в следствие дойди този раздор, тъй като за регулаторите не можеха да съберат 160 гласа. Сега, с цел да не ни се смеят хората – да бъдем на висотата и да носим отговорност “, съобщи Борисов.

Той напомни, че когато е трябвало да се избира началник на Българска народна банка от ПП-ДБ са предложили Андрей Гюров – блестящо политическо лице, от Движение за права и свободи са предложили Чобанов – още веднъж блестящо политическо лице. Борисов съобщи, че от ГЕРБ-СДС са били на мнение, че би трябвало да е самостоятелен специалист, потвърден, какъвто е Димитър Радев. „ Разпределиха си регулаторите, а за ГЕРБ остана Сметната палата. От ПП-ДБ желаеха Андрей Гюров да стане длъжностен министър председател, какво щеше да стане тогава?! “, сподели Борисов.

По отношение на Даниел Митов Борисов съобщи, че е ярка политическа фигура, само че подобен е Румен Спецов като началник на Национална агенция за приходите, подобен е и Гвоздейков като транспортен министър от квотата на ПП-ДБ.

Борисов акцентира, че не желае да носи отговорност за някого, който не познава. За желаната промяна на Кирил Вътев от земеделското министерство, Борисов съобщи, че е в положителни връзки с него и няма отношение към поисканата рокада.

„ За защитата ГЕРБ носи отговорност, тъй като Запрянов е наш кадър. За всичко друго не носим отговорност ”, уточни Борисов. Той добави, че съвестта му е чиста. „ Ако назначат Даниел Митов, ще кажа ГЕРБ носи отговорност за външната политика ”, акцентира Борисов. Той сподели, че поддържа положителни връзки с Кирил Вътев./Tribune.bg

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР