Парламентът ще разгледа промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс за

...
Парламентът ще разгледа промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс за
Коментари Харесай

Обсъждат промени за съкратеното съдебно следствие

Парламентът ще прегледа промени в Наказателния и Наказателно-процесуалния кодекс за съкратеното правосъдно разследване. Това планува седмичната проектопрограма за работа на Народното събрание.

На вниманието на депутатите се слагат три законопроекта за промени в Наказателно-процесуалния кодекс. Те ще бъдат прегледани на първо четене от пленарна зала. От Българска социалистическа партия оферират съкратеното правосъдно разследване да не се ползва при случаите на съзнателно причиняване на гибел и тежка телесна щета. От „ Обединени патриоти “ оферират същото в обособен законопроект. От „ Воля “ също внасят законопроект, с който да лимитират обсега на закононарушенията, за които се ползва кратко правосъдно произвеждане.

На вниманието на депутатите се слагат като точка втора за сряда промени в Наказателния кодекс, импортирани от ПГ на ГЕРБ. Със законопроекта от ръководещата партия целят да запазят института на кратко правосъдно разследване, само че и да отговорят на публичните настройки за увеличение на наказването при съзнателно причиняване на гибел или тежка телесна щета.

Депутатите ще се занимаят и с промени в Закона за енергетиката на второ четене.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР