Парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за

...
Парламентът ще обсъди на първо четене промени в Закона за
Коментари Харесай

НА ЖИВО: НС гледа на първо четене промени в Закона за съдебната власт

Парламентът ще разиска на първо четене промени в Закона за здравето. Вносители са депутати от разнообразни парламентарни групи. Предвидено е това да е точка първа от дневния ред за през днешния ден. Законопроектът цели да запълни съществуващата законодателна празнина в Закона за здравето, надлежно в Кодекса на труда и Кодекса на общественото обезпечаване, във връзка с краткотрайната нетрудоспособност за гледане на крепко дете, сложено под карантина.

Вносителите означават, че съгласно законодателството „ детско заведение “ се отнася към деца до 7-годишна възраст. Така в обсега не попадат учебните заведения, което основава неспособност за родителите на деца до 12-годишна възраст да употребяват болничен за здрави деца, сложени под карантина. Вносителите изясняват, че съгласно Закона за протекция на детето до 12-годишна възраст децата не могат да бъдат оставяни под контрол. Затова се предлага в спомагателните разпореждания за Закона за здравето да се включат и учебните заведения.

Точка втора от дневния ред за през днешния ден планува разискване на второ гласоподаване на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за налог върху добавената стойност. Вносители са Мартин Димитров и група народни представители. С измененията се планува поетапно завишаване на минималния предел на облагаемия годишен оборот от 50 хиляди лв. на 100 хиляди лв. от 1 януари следващата година, надлежно на 166 хиляди лв. от началото на 2024 година

В програмата на депутатите е и първо гласоподаване на Закона за правосъдната власт. С измененията се планува европейските делегирани прокурори да бъдат обособени в независима организационна конструкция в прокуратурата, а административните функционалности на началник да се реализират от оправомощен от Европейската прокуратура европейски делегиран прокурор.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР