Парламентът ще обсъди като точка първа в дневния си ред

...
Парламентът ще обсъди като точка първа в дневния си ред
Коментари Харесай

Тарикати: Депутатите решават дали да заседават по време на избори

Парламентът ще разиска като точка първа в дневния си ред три плана на решения за промени и допълнения на Правилника за организацията и активността на Народното събрание, които плануват по време на акция да не се организират постоянни пленарни съвещания и съвещания на комисиите. Това планува признатата стратегия за работа на Народното събрание.

Вчера правната комисия одобри промени в парламентарния устав, с които се цели съвещания на Народното събрание да не се организират за времето от откриването на предизборната акция до свикването на новоизбраното Народно заседание.
Приетите промени са свързани и с възнагражденията на народните представители да се начисляват от деня на полагане на клетвата от народните представители, до деня, предшестващ деня на полагането на клетва на народните представители, определени в идващото Народно заседание.

Втората точка в дневния ред е закрепена и депутатите ще обсъдят на първо четене законопроект за изменение и допълнение на Закона за здравето, обвързван с правата на пациентите с психологични болести и опазване на човешкото достолепие на всички пациенти, като се не разрешава всякаква форма на грубо, нечовешко или унизително отношение или налагане на наказване.
Законопроектът е импортиран от Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ), ГЕРБ-СДС, Движение за права и свободи и „ Българска социалистическа партия за България “.

Третата и още веднъж закрепена точка е разглеждането на план на решение за приемане на Национална здравна тактика 2030, весен от Министерския съвет.

В стратегия е включено още второ гласоподаване на законопроект за изменение и допълнение на Гражданския процесуален кодекс и на законопроект за изменение и допълнение на Наказателния кодек.
Депутатите ще обсъдят и план на решение за осъществяване на политиката за декарбонизация посредством енергийно възобновяване на жилищния сграден фонд в страната.
ТЕМА преди 3 дни 2511 преди 3 дни 6648 преди 3 дни 1061
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР