Парламентът ратифицира на първо и второ четене Споразумението за стратегическо

...
Парламентът ратифицира на първо и второ четене Споразумението за стратегическо
Коментари Харесай

Парламентът ратифицира споразумението за стратегическо партньорство между ЕС и Канада

Парламентът ратифицира на първо и второ четене Споразумението за стратегическо партньорство сред Европейския съюз и неговите страни членки, от една страна, и Канада, въпреки това.

Документът е подписан на Срещата на най-високо ниво ЕС-Канада на 30 октомври 2016 година в Брюксел и е утвърдено от Европейския парламент на 15 февруари 2017 година

Споразумението удостоверява стратегическото партньорство сред Европейския съюз и Канада и способства за разширение и задълбочаване на съдействието в търсене на решение на световните провокации. То планува механизми за усилване на политическия разговор, като се провеждат срещи на най-високо ниво и съвещания на министри и специалисти. Създават се Съвместен комитет на министрите и взаимен комитет за съдействие.

Споразумението за стратегическо партньорство спомага за разширение на съдействието сред Европейския съюз и Канада в области като външната политика и политиката на сигурност, битката с тероризма, битката с проведената престъпност, устойчивото развиване, научните проучвания, културата и образованието. Подобряват се опциите за съгласуване и взаимоотношение в необятен кръг области от съвместен интерес, излизащи отвън комерсиалните и икономическите връзки.

Отделни елементи от съглашението се ползват краткотрайно от 1 април 2017 година, защото то е от разбъркан вид. Пълното му влизане в действие ще се реализира след привършване на процеса на утвърждението му и съответните вътрешни процедури във всички държави-членки на Европейския съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР