Парламентът ратифицира договора за придобиване на бойни машини Страйкър. Ратификацията

...
Парламентът ратифицира договора за придобиване на бойни машини Страйкър. Ратификацията
Коментари Харесай

Малък празник за сухопътните войски. Парламентът одобри сделката за Страйкър-ите

Парламентът ратифицира контракта за придобиване на бойни машини " Страйкър ". Ратификацията бе подкрепена от 146 депутати, 53 бяха " срещу ", а други 5 се въздържаха.

Очаквано главните съперници на ратификацията бяха Българска социалистическа партия и " Възраждане ". Военният министър Тодор Тагарев дефинира критиките към договорката като " психоатаки ". Според него тази ратификация е  " дребен празник за сухопътните войски ".

Договорът със Съединени американски щати е за 183 машини и друга спомагателна техника към тях. Той е по програмата на Съединени американски щати за задгранични военни продажби.

Прогнозният разход е 1.376 милиарда $ (2 504 320 000 лева, изчислени при курс на щатския $ $1 = 1.82 лева.) без Данък добавена стойност. Плащането по контракта, в това число два бъдещи контракта за придобиване на муниции, е планувано да се извърши за интервал от пет години.

Предложената от американска страна скица за възнаграждение планува първичен депозит 263 360 000 щатски $ и разсрочено заплащане на годишни вноски в интервала 2023-2027 година

Първото заплащане е планувано да бъде направено тази година. Освен посочените финансови средства за цялостната реализация на плана за придобиване на бойни и спомагателни машини ще са нужни и други спомагателни разноски за заплащане на Данък добавена стойност, мита, транспортни разноски и други

Договорът планува и придобиването на 15 спомагателни камиона и друго съоръжение.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР