Парламентът прие промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух

...
Парламентът прие промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух
Коментари Харесай

Депутатите приеха на първо четене промени в закона за чистотата на въздуха

Парламентът одобри промени в Закона за чистотата на атмосферния въздух на първо четене. Измененията са импортирани от Министерски съвет. "За " тях гласоподаваха 90 народни представители, нито един - "против ", а 28 се въздържаха.

Операторите на съоръжения могат да се освобождават от използването на съответните правила за неорганизирани излъчвания единствено при изискване, че това няма да докара до доста увеличение на риска за човешкото здраве или околната среда.

Предвижда се по-дълъг период за оправомощаване от Българския институт по метрология на лица за инспекция на успеваемостта при хващане на бензиновите пари. Регламентира се обезпечаването по длъжностен път на документ за калибриране на примери и средства за премерване, свързани с процедурата за оправомощаване на лица, в случаите, когато свидетелството за калибриране е издадено от института по метрология. Урежда се и период за осъществяване на инспекцията за оправомощаване.

Прецизират се също разпореждания, свързани с два европейски регламента за веществата, които нарушават озоновия пласт и флуорсъдържащите парникови газове, като ясно се разграничава терминът "унищожаване " ва посочените регламенти.

Очакваните резултати са свързани с понижаване на административната тежест за бизнеса и реализиране на правна изясненост посредством прецизиране на разпореждания, свързани с използване на законодателството в региона на запазване на чистотата на атмосферния въздух, написа в претекстовете си вносителя.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР