Парламентът прие нов Закон за пазарите на финансови инструменти на

...
Парламентът прие нов Закон за пазарите на финансови инструменти на
Коментари Харесай

Приеха нов Закон за пазарите на финансови инструменти

Парламентът одобри нов Закон за пазарите на финансови принадлежности на второ четене.

С новия закон в българското законодателство се вкарват условията на европейска инструкция за пазарите на финансови принадлежности и се вкарват ограничения по използването на европейски правилник. Целта е да се усили прозрачността на пазарите на финансови принадлежности, по-добра отбрана на вложителите, подсилване на доверието и недопускане на нерегламентирана търговия с финансови принадлежности, съобщи Българска телеграфна агенция.

Разширява се кръгът на финансовите принадлежности, като са включени някои стокови и други деривати, както и някои типове енергийни контракти. Надгражда се в този момент съществуващия юридически режим на организацията и активността на капиталовите медиатори и контролираните пазари на скъпи бумаги.

Въвеждат се нови условия за ръководството и представителството на капиталовия медиатор, подробни условия за добра известност, професионална подготовка и опит на членовете на управителните и контролните органи на капиталовия медиатор.

Дава се опция капиталовите медиатори да подписват контракти с обвързани сътрудници, които да дават избрани услуги от името на един капиталов медиатор на негова цялостна и безусловна отговорност.

Въвеждат се условия към информацията, която капиталовият медиатор е задължен да дава на клиентите и евентуалните клиенти, както и за осъществяване на оценка за приложимост и целенасоченост.

Предвижда се основаването на нов тип многостранна система за търговия - пазар за напредък. Целта е да се предизвиква дребният и междинният бизнес да набира капитал посредством финансовия пазар.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР