Парламентът прие на второ четене промени в Закона за социално

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за социално
Коментари Харесай

Облекчава се административната процедура за доставчиците на социални услуги

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за обществено подкрепяне, с които се облекчава административната процедура за регистрация на доставчиците на обществени услуги.

Премахва се условието за показване на някои публични удостоверителни документи на книжен притежател. Агенцията за обществено подкрепяне по длъжностен път ще прави информация в електронната база данни на комерсиалния указател и регистъра на юридическите лица с нестопанска цел, и на указател БУЛСТАТ. Отпада срокът за пререгистрация на доставчиците на обществени услуги, защото удостоверението за регистрация е безсрочно.

С промените се облекчава административната процедура за издаване на лиценз на доставчиците на обществени услуги за деца по реда на Закона за протекция на детето. Единствено физически лица, извършващи комерсиална активност, и юридически лица, зародили според законодателството на друга държава-членка на Европейски Съюз, или на друга страна от Европейското икономическо пространство, ще показват удостоверение за съдимост на непознатите жители и на членовете на управителните им органи и декларация, че не са оповестени в неплатежоспособност, не са в произвеждане за оповестяване в неплатежоспособност и не са в разпродажба. Те ще показват и документи, удостоверяващи регистрацията по националното им законодателство.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР