Парламентът прие на второ четене промени в Закона за държавната

...
Парламентът прие на второ четене промени в Закона за държавната
Коментари Харесай

Парламентът реши докладите от финансовите инспекции да могат да се връчват по електронен път

Парламентът одобри на второ четене промени в Закона за държавната финансова ревизия. С промените се дава опция заповедта за възлагане на финансовите инспекции и документите, свързани с отразяване на резултатите от извършените финансови инспекции (доклад, документално мнение и стимулирано документално заключение), да се основават като електронен документ. В допълнение се основава опция и връчването, представянето и изпращането на тези документи да става по електронен път, предава Българска телеграфна агенция. 

Предвижда се Агенцията за държавна финансова ревизия (АДФИ) да разгласява на своята интернет страница отчета за резултатите от финансовата ревизия и стимулираното документално умозаключение в 14-дневен период от правене на заключението, при което не се разкрива информация, представляваща комерсиална загадка, или информация, предпазена по силата на закон. 

Втората група промени са свързани с повишение на размера на санкциите и имуществените наказания за нарушавания по закона. От приемането на сегашния размер на глобите/имуществената глоба са минали повече от 9 години и е належащо да бъдат обновени, се показва в претекстовете на вносителя - Министерския съвет.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР