Парламентът прие на второ четене актуализацията на държавния бюджет за

...
Парламентът прие на второ четене актуализацията на държавния бюджет за
Коментари Харесай

Парламентът прие окончателно на второ четене актуализацията на държавния бюджет за 2020 г.

Парламентът одобри на второ четене актуализацията на държавния бюджет за 2020 година

Промените плануват недостиг в края на годината от 3,5 милиарда лв. и увеличение на тавана за вдишване на държавен дълг от 2,2 милиарда на 10 милиарда лв..

Променената бюджетна рамка и новият таван на държавния дълг бяха утвърдени с гласовете на ГЕРБ, " Обединени патриоти ", Движение за права и свободи, " Воля " и самостоятелни депутати. " Против " бяха единствено от Българска социалистическа партия.

Максималният съвкупен номинален размер на облигациите, които могат да бъдат издадени в осъществяване на средносрочната стратегия за издаване на дълг на интернационалните пазари се усилва от 8 милиарда евро на 10 милиарда евро.

Предвидени са 1,4 милиарда лв. трансфер към държавното публично обезпечаване, респективно към фонд " Безработица ", за застраховане на заплащанията на съкратени служащи и чиновници и за обезпечаване на мярката " 60 на 40 " за подкрепяне на бизнеса, осведоми Българска телеграфна агенция.

С актуализацията на бюджета за 2020 година страната капитализира Българската банка за развиване /ББР/ със 700 млн. лв. и в допълнение в бюджета се обезпечават още 700 млн. лв. държавни гаранции за ББР. По този метод ще може хората, които са в неплатен отпуск, както и всички самоосигуряващи се лица, да получат три следващи месеца по 1500 лв. месечно безлихвен заем, с гратисен интервал от 5 години и период на погасяване 10 години. Разработва се и всеки миг ще бъде пусната стратегия, ориентирана към дребния бизнес, който също ще има право да получава безлихвен заем със сериозен гратисен интервал от 3 до 5 години за поддържане и възобновяване на своята активност, разяснява ръководителят на бюджетната комисия Менда Стоянова /ГЕРБ/ по време на дебатите.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР