Парламентът прие на първо четене промени в Закона за управление

...
Парламентът прие на първо четене промени в Закона за управление
Коментари Харесай

Приеха на първо четене законови промени, свързани с координацията на еврофондовете

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за ръководство на средствата от Европейските структурни и капиталови фондове.  С тях се основава нормативна опция Централното координационно звено да бъде проведено в администрацията на Министерския съвет, в Министерството на финансите или в друго министерство. Предложенията за изменение и допълнение на този закона по отношение на признатата конструкция на Министерския съвет и Споразумението за взаимно ръководство на България в интервала 2021-2025 година.

Промените бяха признати единомислещо със 117 гласа " за " при регистрирани 146 народни представители, като Движение за права и свободи и " Възраждане " не участваха в гласуването.

Със законопроекта се цели реализиране на сходство с новата конструкция на Министерския съвет и синхронизация на дейностите, успеваемост и усъвършенстване на администрацията. Очаква се по този начин да се сътвори предсказуема и ефикасна нормативна рамка за ръководство на европейските средства. В Споразумението за взаимно ръководство на България в интервала 2021-2025 година се планува дирекция " Централно координационно звено " да премине от администрацията на Министерския съвет към Министерството на финансите.

В период до шест месеца от влизането в действие на законопроекта, Министерски съвет и министърът на финансите би трябвало да приведат в сходство нормативните актове по използването му. С плана се планува изменение, което е обвързвано с функционалностите на новосъздаденото Министерство на нововъведенията и растежа.

Измененията бяха признати съвсем без спор.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР