Парламентът отхвърли предложението за 9% ДДС върху лекарствата, което беше

...
Парламентът отхвърли предложението за 9% ДДС върху лекарствата, което беше
Коментари Харесай

Депутатите отхвърлиха предложението за 9% ДДС върху лекарствата |

Парламентът отхвърли предлагането за 9% Данък добавена стойност върху медикаментите, което беше направено от Българска социалистическа партия сред първо и второ четене на Закона за Данък добавена стойност.

Данъкът върху добавената стойност за доставените по домовете храни се понижава от 20 на 9%. Социалистите предлагаха да бъде понижен данъкът за медикаментите, включени в позитивния лист на Закона за лекарствените артикули в филантропичната медицина, заплащани със средства на НЗОК.

Намалението за храна за у дома ще важи до края на 2021 година, докато е понижена ставката и за храната в заведенията за хранене. Промяната беше въведена по предложение на депутати от ГЕРБ след договаряния с ресторантьорския отрасъл.

Според признати през лятото промени през 2021 година 9-процентното Данък добавена стойност ще важи за книги, бебешки храни и пелени. Намалено Данък добавена стойност употребяват хотелите, туроператорите, заведенията за хранене, заведенията, а към този момент важи и за храната за у дома. 

Зам.-министърът на туризма Ирена Георгиева съобщи, че предложение за понижаване на Данък добавена стойност за е импортирано в Министерство на финансите, като задачата е да се уеднакви ставката за целия туристически бранш. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР