Парламентът одобри проект на решение за изграждането на 7-ми и

...
Парламентът одобри проект на решение за изграждането на 7-ми и
Коментари Харесай

Зелена светлина за изграждането на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ Козлодуй

Парламентът утвърди план на решение за построяването на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй ", съобщи кореспондент на " Фокус " .

Решението бе признато със 145 гласа " за ", 1 гласоподава " срещу ", нямаше въздържали се.

В проекторешението е записано, че за реализирането на нова нуклеарна мощ е належащо да се извършат съответни дейности от страна на изпълнителната власт. С това решение Народното събрание разпорежда на Министерски съвет да предприеме съответни стъпки по построяването на 7-ми и 8-ми блок на АЕЦ " Козлодуй " с технология АР 1000.

Към решението е прибавен съответен график за реализация на плана. Първите стъпки са свързани с нарастване на капитала на " АЕЦ Козлодуй - Нови мощности " ЕАД с до 1 500 000 хил лв., посредством нарастване на капитала на АЕЦ " Козлодуй " ЕАД.

Целта на това деяние е да бъде обезпечено финансирането, належащо за стартирането на идващия стадий от капиталовото желание за построяването на нова нуклеарна мощ, при което ще бъде предоставен контракт за правене на същинския инженеринг, в т.ч и механически план. На база на направената проектно-сметна документи, която ще е част от техническия план, ще стане допустимо и вземането на финално капиталово решение от страна на възложителя.

Техническият план ще даде по-точна информация за нужните финансови разноски. На този стадий се планува пускане и на дейностите по структуриране на финансирането за плана и начало на договарянията с банкови институции с оглед привличане на нужните средства.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР