Парламентът обсъжда на извънредно заседание на първо четене Законопроект за

...
Парламентът обсъжда на извънредно заседание на първо четене Законопроект за
Коментари Харесай

Парламентът обсъжда два законопроекта, свързани с търговията с нефт и нефтопродукти

Парламентът разисква на изключително съвещание на първо четене Законопроект за надзор за използване на дерогацията за закупуването, вноса или прехвърлянето на недопечен петрол, транспортиран по море, и на нефтопродукти с генезис от Русия или изнесени от Русия, заяви Българска телеграфна агенция.

Законопроектът е импортиран от Движение за права и свободи и с него се предлага възбрана за износа на недопечен петрол и нефтопродукти, които са обект на дерогацията. Освен това се планува режим на облагане с налог върху добавената стойност и с акцизи, което да подсигурява внасянето в бюджета на дължимите вноски в къс период и да разреши финансирането на обезщетения за високите цени на горивата.

В дневния ред на изключителното съвещание е и първото четене на промени в Закона за административното контролиране на икономическите действия, свързани с петрол и артикули от нефтен генезис. Измененията са импортирани от " Демократична България " и с тях се разрешава при нужда държавното управление да поеме действен надзор над „ Лукойл “. Предвиден е и парламентарен надзор.

В началото на съвещанието от " Българска социалистическа партия за България " желаеха служебният министър председател Гълъб Донев да пристигна в Народното събрание и да изясни по каква причина и с какви задания министърът на защитата Димитър Стоянов е в Украйна.

По предложение на " Възраждане " беше продължен на 21 дни срокът за предложение за второ четене на общия законопроект, направен въз основа на признатите на първо гласоподаване Законопроект за противопоставяне на корупцията измежду лица, заемащи висши обществени длъжности, импортиран от Министерски съвет, и Законопроект за противопоставяне на корупцията, импортиран от " Продължаваме Промяната " (ПП).

Петър Петров ( " Възраждане " ) аргументира предлагането за удължение на периода със сериозния размер на законопроекта от 120 страници. Срещу по-дългия период за оферти възразиха от Политическа партия и показаха, че този закон е по Плана за възобновяване и резистентност. Ако се удължи срокът на 21 дни, ясно ще покаже залата кой не желае да бъде признат закон за битка с корупцията, означи Милен Матеев (ПП).

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР