Парламентът обсъжда днес създаването на временна комисия, която да установи

...
Парламентът обсъжда днес създаването на временна комисия, която да установи
Коментари Харесай

Парламентът решава дали комисия да провери руската схема за българско гражданство

Парламентът разисква през днешния ден основаването на краткотрайна комисия, която да откри всички обстоятелства и условия към активността на Глеб Мишелин, обвързвана с данни за вероятно реализиране на непозволено даване на българско поданство, съобщи кореспондент на " Фокус "

Точката беше включена като трета в границите на днешния дневен ред. 

Припомняме, че през предходната седмица Бойко Борисов, Делян Пеевски и Атанас Атанасов внесоха предложение за основаване на специфична комисия, която да ревизира случая.

Темата бе повдигната от медийна обява в " Медиапул ". В материала се твърди, че  " 4000 преписки за даване на българско поданство на чужденци от страни в някогашния Съветски съюз са употребявани " явно “ подправени документи "  (включително подправен акт за раждане за български генезис, документи върху еднотипни бланки с следващи номера, попълнени с един и същи почерк и т.н.), като в възможната скица е взел участие задграничният жител с съветски генезис Глеб Мишин.

В журналистическия материал се твърди, че тази " фабрика “ за произвеждане на български жители е функционирала гладко години наред, въпреки че службите са знаели за нея. В публикацията е представено и изказване на Атанас Атанасов, съгласно който " Това е евентуален канал за инфилтриране на хора от разследващите служби на Русия в Европа “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР