Парламентът обсъди на второ четене Законопроекта за Българската народна банка

...
Парламентът обсъди на второ четене Законопроекта за Българската народна банка
Коментари Харесай

Депутатите приеха промените в закона за БНБ на второ четене и си удължиха работното време

Парламентът разиска на второ четене Законопроекта за Българската национална банка (БНБ). Това е първа точка за през днешния ден в признатата стратегия на Народното събрание.

Вносител на законопроекта е Министерският съвет. С него се цели застраховане на правната интеграция на българската централна банка в евросистемата при въвеждане на еврото като парична единица на страната ни. Предвижда се новият закон за Българска народна банка да влезе в действие от деня, посочен в Решение на Съвета на Европейския съюз за приемането на еврото от България.

Със законопроекта за Българска народна банка се урежда статутът на еврото като парична единица, както и определянето на дизайна на националната страна на разменните евромонети, стартирането и изваждането от обращение, замяната, обмяната и възпроизвеждането на евробанкноти и евромонети. Преодоляват се и всички правни несъответствия, регистрирани в отчетите за конвергенция на Европейската централна банка (ЕЦБ) и Европейската комисия, отнасящи се до устройствения закон за Българска народна банка.

В хода на дебатите за измененията в закона за Българска народна банка, Тошко Йорданов от Има Такъв Народ захапа сътрудниците си за назначението на Андрей Гюров като подуправител на Българска народна банка. Той изрази подозрение, Гюров въобще схваща от финанси. Беше наложено наказване „ забележка “ на Костадин Костадинов, който на няколко пъти избухна от място и от трибуната против политическите си съперници от Политическа партия – Демократична България, които защитаваха влизането ни в еврозоната. В разногласията основно участваха депутатите от Възраждане и ПП-ДБ.

След разискванията измененията в закона за Българска народна банка бяха признати на второ четене и депутатите гласоподаваха удължване на работата си до приемане на втора точка - приемане на промени в Наказателно-процесуален кодекс.

В програмата на Народното събрание е и първото четене на промени в Закона за отбрана на растенията, Закона за ветеринарномедицинската активност и Закона за фуражите.

С едноминутно безмълвие в памет на жертвите на комунистическия режим стартира съвещанието на Народното събрание. Някои депутати от „ Възраждане “ не станаха на крайници.

 Някои депутати от „ Възраждане “ не станаха на крайници. От " Българска социалистическа партия за България " излязоха от залата.

След това от парламентарната група на „ Продължаваме промяната - Демократична България “ излязоха с декларация по отношение на Деня на благодарност и респект към жертвите на комунистическия режим - 1 февруари. Последва декларация и от парламентарната група на " Възраждане ".

Лидерът на Съюз на демократичните сили Румен Христов също прочете декларация за паметта на жертвите на комунистическия режим. За демократичната общественост в България 1 февруари въплъщава комунистическия режим, натрапен от окупационната алена войска.

През всичките 34 години на прехода Българска социалистическа партия не се извини и не се разкая за жертвите на комунизма и срамният възродителен развой, уточни Христов. ГЕРБ-СДС ще почетат почтените жертви на комунистическия режим.

Той прикани Българска социалистическа партия най-малко в душите си да изискат амнистия и да смирят, с цел да осъзнаят, че убийството и терорът няма отминалост по човешкия живот. Поклон пред почтените жертви на комунизма, сподели още Румен Христов.

В началото на съвещанието беше включена спомагателна точка. Предвижда се депутати да обсъдят като втора точка през днешния ден промени в Наказателно-процесуалния кодекс на второ четене.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР