Парламентът не събра кворум, ГЕРБ не влязоха в залата.Парламентът се

...
Парламентът не събра кворум, ГЕРБ не влязоха в залата.Парламентът се
Коментари Харесай

Парламентът не събра кворум, ГЕРБ не влязоха в залата, от ПП-ДБ ги последваха

Парламентът не събра кворум, ГЕРБ не влязоха в залата.

Парламентът се събира на първо постоянно съвещание след локалните избори. Депутатите обаче не събраха кворум от първия път.

Депутатите от ГЕРБ-СДС не участват, ПП-ДБ отхвърлят да се записват, а парламентарната група на Движение за права и свободи организира заседание. Регистрираха се едвам 73 депутати от общо 240 депутати.

 

И новия опит за разкриване на съвещанието беше несполучлив и ръководителят на Народното събрание Росен Желязков насрочи последващо съвещание за на следващия ден заран.

 

Имаме съвещание на парламентарната група (ПГ) в централата на партията, каза на влизане в Народното събрание ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова, която единствена дойде с претекста, че  би трябвало да взе участие на Председателския съвет.

 

Днес е първата сряда от месеца и според правилника на Народното събрание парламентарните групи оферират на ротационен принцип точки в дневния ред, които се преглеждат всъщност.

 

Дневният ред на депутатите включваше няколко законопроекта по предложение на " Възраждане ", Българска социалистическа партия и Има Такъв Народ. Социалистите внесоха промени в закона за общественото обезпечаване. От " Възраждане " имат предложение за промени в Изборния кодекс, а Има Такъв Народ желаят нови правила за привикване на референдум.

 

От " Българска социалистическа партия за България " оферират депутатите да обсъдят през днешния ден на първо четене промени в Кодекса за обществено обезпечаване, от „ ИТН “ - промени в Закона за директно присъединяване на жителите в държавната власт и локалното самоуправление, а от „ Възраждане “ желаят Народното събрание да прегледа промени в Изборния кодекс, импортирани от партията.

В петък се планува депутатите да обсъдят ветото на президента Румен Радев върху промени в Закона за енергетиката. Като втора точка Народното събрание ще прегледа план на решение за анулация на предходно решение на 44-ото Народно заседание от 2018 година и за приемане на план за капиталов разход „ Придобиване на съществена бойна техника за създаване на батальонни бойни групи от състава на механизирана бригада “. Предвиден е и постоянен парламентарен надзор.

 

Парламентът да приключи пълномощията на трима народни представители, които са определени за кметове на извършените локални избори, планува проектопрограмата на Народното събрание (НС) за тази седмица, оповестена на уеб страницата на институцията. Това са Евгения Алексиева от ГЕРБ-СДС, Петър Куленски от " Продължаваме промяната-Демократична България " и Калин Калапанков от " Българска социалистическа партия за България ", които са подали оставки.

Евгения Алексиева беше определена за кмет на регион " Панчарево " в София. Петър Куленски е новият кмет на Пазаржик, а Калин Калапанков - на Брезово.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР